• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice
EDUbus na naší škole

EDUbus na naší škole

Mobilní polytechnická laboratoř – programy pro žáky i učitele

Ve čtvrtek 16. 5. navštívil naši školu EDUbus, mobilní polytechnická laboratoř, která žákům a pedagogům přibližuje svět moderních technologií a zábavnou formou je vzdělává v oblasti technických a přírodních věd.

Dopoledne byl EDUbus určen žákům – program absolvovaly třídy 8.C, 8.B a 7.C. Pro ně si EDUteam připravil program KDYŽ JE LED SUCHÝ…. Děti se tak mohly dozvědět, co to suchý led je a pomocí zábavných pokusů objevit jeho vlastnosti. Naučily se také, jak jej správně skladovat, protože manipulace s ním vyžaduje jistá bezpečnostní opatření.

Odpoledne se EDUbus proměnil v učitelskou dílnu. Lektor se s námi pedagogy podělil o své zkušenosti s moderními technologiemi ve výuce a představil nám vybrané pomůcky, které ještě v naší škole nemáme. Mohli jsme si vyzkoušet například práci s termokamerou, brýlemi pro virtuální realitu a dronem.

Návštěva EDUbusu byla pro všechny velkým přínosem -žáci si užili zábavný a poučný program a pedagogové získali inspiraci pro moderní a inovativní výuku.

Mgr. Renáta Nejezchlebová

 

Projekt EDUbus se mi velmi líbil. Naučila jsem se a dozvěděla spoustu věcí o suchém ledu. Prováděli jsme několik pokusů, viděli jsme, co se stane, když suchý led utěsníme v nádobě. Dobře jsme spolupracovali ve dvojici. Pán byl velmi milý a měl dobrý přednes. Tento projekt bych určitě doporučila dalším ročníkům, protože si myslím, že byl velmi poučný a zajímavý.

Anna Bálková, 8.B

Byla to skvělá chemicko-fyzikální hodina. Zkoušeli jsme reakci suchého ledu s vodou a olejem a oboje bylo velmi zajímavé. Také jsme zkusili suchý led dát do tubusu a pevně jsme ho zavřeli a vybuchl. Bylo to skvělé a doporučil bych to jiným. 👍

David Petruška, 8.B

Pro mě jako nadšence do chemie a fyziky to byla super změna, pokusy se mi líbily. Moc děkuji za skvělý zážitek, příští rok bych rád viděl tento autobus před školou zase stát, ale tentokrát s jiným tématem.

Oliver Václavek 8.B