• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice
ŠKOLNÍ VÝLET 5. TŘÍD

ŠKOLNÍ VÝLET 5. TŘÍD

Dne 24. 5. jsme se vydali na školní výlet. 

Navštívili jsme Eko resort Hubert, kde si pro nás lektorky připravily program „Letem vodním světem“, a hrad Hukvaldy.

Jaké jsou vlastnosti vody a jaký je v ní život? V tomto programu měli žáci možnost prozkoumat základní druhy vodních bezobratlých živočichů a rostlin vyskytujících se v biotopu vody. Seznámili se s nejčastějšími druhy v našich vodách a jejich vývojovým cyklem. Vyzkoušeli si také odlov vodních bezobratlých živočichů a určování daného druhu s pomocí určovacího klíče.

V rámci programu se žáci také dozvěděli, jak klimatické změny ovlivňují různé druhy vod a jejich vlastnosti a jak správně o vodní plochy pečovat.

Poté jsme se přesunuli na hrad Hukvaldy, kde pro nás byla připravena hra s názvem „Zbojnická hledačka“. Workshop se konal v malebném prostředí kulturní památky – hukvaldského hradu. Čekala nás putovní interaktivní hledačka s plněním vědomostních úkolů, zajímavé pověsti a historie hradu.

Workshopem provázela zkušená hradní průvodkyně. Děti se zábavnou formou dozvěděly o historii a pověstech hradu Hukvaldy. Podle hádanek v pracovním listu hledaly písmenka, ze kterých sestavily tajenku a dostaly malou odměnu.

Video z výletu si můžete pustit zde:

https://drive.google.com/file/d/1H3EVEkhwZMQRBjguVdpC9qqgq2MAnkH1/view?usp=drive_link

Mgr. Lucie Kovařčíková