• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice
ŠKOLNÍ VÝLET 4. TŘÍD

ŠKOLNÍ VÝLET 4. TŘÍD

Dne 28. května jsme se vydali s našimi čtvrťáky na školní výlet do Nového Jičína.

Naše cesta začala návštěvou expozice klobouků, kde měly děti možnost zhlédnout jednotlivé fáze jejich výroby. 

Dalším bodem programu byl kreativní workshop v ateliéru, kde každé dítě obdrželo balíček se zmenšeným polotovarem klobouku a různými ozdobami. S nadšením a tvořivostí si děti vlastnoručně vyrobily originální suvenýry, které si mohly odnést domů na památku. 

Závěrečná část této expozice nás zavedla do 3D digitální zkoušírny klobouků. Zde se děti mohly přesvědčit, že na každou hlavu se najde ten správný klobouk. Fotografie s kloboukem si mohly následně zaslat e-mailem, což mnohé z nich velmi potěšilo.

Naše kroky dále vedly k expozici Generála Laudona. Zde jsme měli možnost si prohlédnout část knihovny tohoto slavného vojevůdce a v interaktivní místnosti si děti mohly vystřelit z děla na tvrz Kalemegdan. Nechyběla ani návštěva úmrtního pokoje s figurínou generála na smrtelné posteli, což dodalo celé expozici autentický nádech. Největší úspěch však měla herna, která byla zařízena jako dětská zbrojnice. Děti měly možnost obléknout si dobové oblečení a vyzkoušet si různé druhy výzbroje a výstroje, což pro ně bylo nezapomenutelným zážitkem. 

Výlet pokračoval na hrad Starý Jičín, kde nás přivítal kastelán v dobovém kostýmu. Provedl nás hradem a strážní věží, přičemž nám poutavě vyprávěl o historii hradu a panství Starý Jičín, ale také o tajemných hradních bytostech. 

Po prohlídce jsme opekli špekáčky a užili si pohodové chvíle. Samozřejmě zbyl i čas na zakoupení nezbytných suvenýrů.

Výlet do Nového a Starého Jičína byl plný zajímavých aktivit a zážitků, na které budou děti dlouho vzpomínat, o čemž svědčí i jejich reakce, které si můžete přečíst níže.

Třídní učitelky čtvrtých tříd

Když jsme byli v Tonaku, přišli jsme na to, že není klobouk jako klobouk, a dokonce jsme si vyrobili i vlastní mini klobouček. Velice zábavná věc, fakt super výlet na celý den. 

Šimon Horný, 4.B

Školní výlet se mi strašně líbil. V kloboukovém muzeu jsem si udělal hezký ptačí klobouk. Na hradě Starý Jičín jsme opékali buřty. Byl to úžasný výlet. 

Tomáš Langer, 4.B

Výlet se mi moc líbil. Určitě bych tam jela znovu. Moc se mi líbilo, jak jsme si navrhovali klobouky.

Áďa Čechovská, 4.C

Výlet mě bavil. Chtěl bych se tam ještě někdy podívat. Bavilo mě muzeum klobouků, hlavně část, kde jsme si hráli na rytíře.

Vašek Burda, 4.C

Nejvíc se mi líbilo v Novém Jičíně vyprávění o generálu Laudonovi, zkoušení klobouků, vyrábění klobouků. Ve Starém Jičíně se mi líbila prohlídka hradu a povídání o svaté Anežce.

Mia Kovařčíková, 4.A

Líbilo se mi to muzeum. Bylo to supr. Bavilo mě zkoušet si klobouky. Bezva bylo, že jsme si vyrobili klobouček. Na zřícenině hradu Starý Jičín bylo pěkné povídání, koupila jsem si, co jsem chtěla. Měli jsme dobrý špekáček a hodně mě to bavilo. No prostě WOW.

Niky Přikrylová, 4.A